UUTISKIRJE 1/24

6.5.2024

Moi kaikki viljelijät!

Kevät on alkanut ja sen mukana palstoilla on alkanut pyörimään kaikenlaisia mönkijöitä pörriäisiä, kuopsuttelijoita ja viljelijöitä. Säät ovat olleet vaihtelevia mutta välillä mukavan lämpimiä. Kaikenlaista uutta on suunniteltu talven aikana ja nyt on aika toteuttaa niitä.

Uutta on myös tämä uutiskirje, jota yhdistys pyrkii julkaisemaan pitkin vuotta. Uutiskirjeeseen kootaan tärkeimpiä uutisia, päivämääriä (esim. tarkastuksia, talkoita) ja kaikenlaista muuta tiedotettavaa. Uutiskirje julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla ja palstojen ilmoitustauluilla. Uudesta uutiskirjeestä ilmoitetaan myös Maunulanpuiston Palstaviljelijät  Facebook-sivulla.  

Kevättalkoot järjestetään 25.5. Talkoissa tehdään yhteisiä töitä kuten kompostin kääntämistä ja polkujen parannuksia. Talkoot alkavat klo 10, tarjoiluja varastokopilla klo 12 alkaen aina klo 15 saakka. Tervetuloa mukaan!

Palstatarkastukset tehdään viikolla 23, jolloin tarkistetaan mm. että viljely on palstoilla aloitettu. Vielä on siis aikaa laittaa nurkat kuntoon.

Kastelukausikin alkaa pian. Saimme tälle vuodelle uusia lisähanoja kaikille vesipisteille, mutta muistutamme silti 15 minuutin säännöstä eli hoidetaan letkukastelu aina 15 minuutin jaksoissa ja vältetään turhia jonoja vesipisteillä. Tarkistakaa myös omien vesiletkujenne liittimet ja tiivisteet turhien vuotojen ja lammikoitumisen välttämiseksi.

Muistetaan myös kaikki, että yleinen siisteys ja mm. betonisten vesikaivojen puhtaanapito on meidän kaikkien jatkuvalla ja jaetulla vastuulla. Pidetään paikat kunnossa myös tänä kesänä.

Kivaa kevättä ja satoisaa kasvukautta!


Kaikki on hyvin

puutarhassa tuoksuu jo

toukka kiipeää